Summer Academy 2020

Registration >> Limited availability! 

Catcher Academy

Limited availability! Registration >>

Voormalig profhonkballer Nick Urbanus en fysiotherapeut Michael Davidson gaan in een maandelijkse column hun kennis delen met jonge honkballers. Je krijgt tips en informatie over allerlei onderwerpen die je kunnen helpen om mentaal en fysiek beter te gaan presteren, bijvoorbeeld informatie over fysieke oefeningen, het voorkomen van blessures en "het belang van een persoonlijke routine". Op die manier hopen Nick Urbanus en Michael Davidson een bijdrage te leveren aan “Playball” Baseball Academy deelnemers maar ook honkballers in het algemeen zich beter voor te bereiden op hun competitie.

Nick Urbanus

Nick UrbanusNick Urbanus begon op 5 jarige leeftijd bij de Amsterdam Pirates. Op zijn achttiende kreeg hij een profcontract bij de Texas Rangers, waar hij in de Single A speelde. Sinds kort is de binnenvelder weer terug in Nederland, waar hij met veel plezier uitkomt in de hoofdklasse voor L&D Amsterdam en voor het Nederlands team.
Toen zijn professionele carrière begon wist hij niet precies wat hij lichamelijk en mentaal nodig had om zo goed mogelijk te presteren. In de tussentijd heeft hij veel kunnen leren van verschillende MLB experts op het gebied van fysieke en honkbal specifieke trainingen en dat in de praktijk kunnen brengen.
Om jonge honkballers een voorsprong te geven, wil hij graag hier zijn kennis en ervaringen delen. Volgens Nick Urbanus zijn er heel veel verschillende manieren om op fysiek en mentaal gebied een betere honkballer en persoon te worden. Daarvoor is het van belang dat je de juiste informatie krijgt. Alleen dan kun je uittesten wat het beste voor jou werkt, dat je dan een persoonlijke routine kan samenstellen, waardoor je beter gaat presteren, je gezond en blessurevrij blijft maar vooral met veel plezier blijft honkballen.

Michael Davidson

Michael Davidson heeft ruim 35 jaar ervaring als fysiotherapeut en 25 jaar als orthopedisch manueel therapeut. Hij geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland over diverse onderwerpen, maar met name over diagnostiek en trainingstherapie bij rug- en schouderklachten. In zijn praktijk ziet hij veel honkballers met schouderklachten. 

Michael Davidson

Door zijn drang om zaken te verbeteren, raakte hij betrokken bij sportwetenschappelijk onderzoek. Dat doet hij in samenwerking met onder andere Centrum Topsport en Onderwijs Amsterdam, de Vrije Universiteit en de TU Delft. Een van de doelen van die onderzoeken is om jonge honkballers, met name jonge pitchers te helpen om blessurevrij betere werp resultaten te halen, m.n. snelheid.

Lees elke maand de nuttige en vooral leerzame tips van Nick Urbanus en Michael Davidson en verbeter je honkbal skills! Alle columns zullen begeleid worden met foto’s en video’s.