Slide background
Slide background
Slide background

Be sure to participate a great week of baseball!!!

Because "personal attention" a limited number of participants - register! >>>>>

Playball Baseball Academy 2017 groot succes

Playball Baseball Academy 2017, de 22ste editie/jaar, is weer een groot succes geworden. Van 31 juli t/m 4 augustus hebben 64 deelnemers (maximaal aantal i.v.m. ’personal attention’), uit diverse landen de hele dag getraind op hun positie, hitting clinics gehad en elke dag werd afgesloten met een wedstrijd. De avonden werden gevuld met ontspannen activiteiten zoals een fun game met de Instructors, een homerun derby voor alle deelnemers en op woensdag avond was er de traditionele Playball Grand BBQ met daarna de finale homerun derby. Gezien de reacties van deelnemers als van de ouders, is het weer een geslaagd evenement geweest.
Read More...

“Hard work beats talent when talent doesn’t work hard”

Dit is mijn favoriete quote. Waarom?

1.    Je kan al het talent van de wereld hebben, zonder inzet kom je er niet.
2.    Harde werkers verdienen respect op en buiten het honkbalveld.
       Denk aan coaches, teamgenoten en het publiek.
3.    Hard werken geeft een voldaan gevoel.

Dit zijn natuurlijk niet de enige voordelen maar ik wil er een aantal niet verklappen zodat jullie deze zelf kunnen gaan ervaren. Als ik het over hard werken heb kan ik misschien soms over de top zijn, maar dit komt omdat ik er zelf zo erg in geloof. Voor mij persoonlijk is het noodzaak om ook slim te blijven werken, aangezien ik rusten niet altijd leuk vind. Ook rust is een essentieel onderwerp binnen sport, en strength & conditioning. Hierbij is het belangrijk te focussen op de pijlers slaap, voeding en ontspanning. Ontspanning is niet per se slapen, hierbij kun je ook denken aan een uurtje muziek luisteren op de bank of een boek lezen in bed.

Afgelopen column zijn we dieper ingegaan op het onderwerp “Routine”. Het creëren van de juiste persoonlijke routine is de eerste stap naar de optimale versie van jezelf. Hebben jullie al je persoonlijke routine ontwikkeld? Wij zullen nu stap voor stap jullie persoonlijke routine op gaan krikken naar een hoger niveau door middel van nieuwe kracht, conditie en lenigheidsoefeningen. Vanzelfsprekend mag hierbij de correcte uitvoering van de oefening niet vergeten worden.

Essentieel om te beseffen voor jouw ontwikkeling:

Je zult alleen profijt hebben van jouw persoonlijke routine
als je deze consistent en met 100 % inzet uitvoert.

Alvorens je de nieuwe oefeningen gaat gebruiken wijzen wij je nog even op de oefeningen van november en voor de zekerheid de 'warming up' en 'cool down' uit de eerste column:

November: BASIS BEGRIPPEN en OEFENINGEN

December: WARMING UP en  de nieuwe december OEFENINGEN

Het blijft altijd belangrijk om naar je lichaam te blijven luisteren, het is niet de bedoeling om stomweg een blessure te creëren. Geef alles wat jij die dag in je hebt en de ene keer zal dit meer zijn de andere dag. Niks mis mee! Gewoon accepteren.

Als je gewichten gebruikt bij de desbetreffende oefeningen, zorg er dan voor dat ze niet te zwaar zijn. Meestal is 2 kg voldoende. Ouderen kunnen dit opvoeren naar behoefte maar zeker niet meer dan 8 kg.

Waar de echte top zich onderscheid met de rest van de wereld zit hem in het woord “Consistency”. Deze sporters zijn in staat om consistent te presteren. Negen van de tien keer hangt dit samen met consistent hard werken, hun routine uitvoeren, goed eten en voldoende rust pakken.

Zet hem op en onthoud het woord “consistent” tijdens dit proces.

Heb je vragen, stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nick urbanus playball europe

Succes, Nick

In samenwerking met
Michael Davidson / www.manualfysion.nl

Playball Baseball Video 2015

2015 was een speciaal jaar. Niet alleen werd het succes van voorgaande jaren voortgezet maar we vierden ook het 20-jarig jubileum van Playball Europe. Een absolute mijlpaal waarbij we terugkijken op 20 jaar PBA maar ook de talenten die hieruit zijn voortgebracht. Op naar de 25!